Ср. 15 Травня 2024

Україна відновила морський коридор для експорту зерна

Україна власними силами забезпечила відновлення морського коридору у Чорному морі для експорту зерна, попри підписання «зернової угоди». Про це заявила віцепрем’єрка з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Ольга Стефанішина на пресконференції у представництві Єврокомісії у Відні.

Про це повідомляє «Укрінформ».

«Ви, певно, знаєте, що Україна забезпечила зерновий коридор у Чорному морі власними силами, а не завдяки угоді між Туреччиною, ООН та росією. Так от, ми самі забезпечили зерновий коридор, і зернові судна зараз звільнено», — зазначила Стефанішина.

За її словами, для забезпечення функціонування цього зернового коридору також існує спеціальний страховий фонд, організований Сполученим Королівством.

Вона також вказала на прогрес виконання української Формули миру. За словами Стефанішиної, окремі країни в індивідуальному порядку роблять свої внески в розвиток формули.

«Наприклад, Китай уже зробив заяву, що ядерна безпека — це те, де вони можуть докласти всіх зусиль, щоб уникнути будь-якої дестабілізації. Тож ми поступово рухаємося. І, по суті, Україна зробила великий крок у цьому напрямі», — наголосила віцепрем’єрка.


Залишити коментар