Паштейш – автентичні португальські солодощі

Паштейш (або pasteis de nata) — це хрусткі, вершкові та дуже автентичні солодощі з Португалії. Від них просто неможливо відірватися! Pasteis de nata у перекладі з португальської означає «випічка з вершками» — назва описує бархатисту текстуру цього класичного десерту.

Інгредієнти:

Для 12 шт.:
500 г бездріжджового листкового тіста
1 ст. л. борошна
300 мл молока
150 г води
150 г цукру
4 жовтки
1 ч. л. кориці (або 1 паличка)
½ лимона (цедра)

Спосіб приготування:
Влийте у маленьку каструлю 200 мл молока та додайте 1 ч. л. кориці. Можна використати паличку кориці замість меленої, тоді потім потрібно буде її дістати. Натріть на дрібній тертці цедру ½ лимона, не захоплюючи білу частину, яка може давати гіркоту. Нагрівайте молоко на маленькому вогні.

Для сиропу влийте в іншу каструлю 150 мл води та всипте 150 г цукру. Перемішайте віничком та нагрівайте, аби цукор розчинився у воді. Потім відставте та дайте трохи охолонути. Далі 100 мл молока, що залишилося, змішайте в іншій каструлі з 1 ст. л. борошна, добре розмішайте вінчиком до однорідності.

Потім додайте суміш молока із борошном до суміші молока з корицею і цедрою. Постійно розмішуйте віничком на маленькому вогні до однорідності. Коли суміш стане більш густою, зніміть її з вогню. Дайте трохи охолонути й додайте цукровий сироп, теж помішуючи.

Додайте до крему 4 жовтки й ретельно розмішайте. Маса повинна бути трохи рідкою, це нормально.

На робочу поверхню висипте 1 ст. л. борошна для підсипу. Зверху викладіть листкове бездріжджове тісто та трохи розкачайте, сформувавши прямокутник. Згорніть розкачане тісто у рулетик і потім розділіть на 12 однакових частин.

Викладіть частинки тіста у форму для кексів. В мене силіконова форма, тому я не змащував її, але якщо ви використали іншу, змастіть формочки вершковим маслом чи олією. Викладати треба розрізами вниз. Притисніть пальцями кожну формочку тіста, сформувавши своєрідні «корзинки».

Вилийте крем у «корзинки», варто наливати якомога більше, бо в процесі приготування крем стягнеться. Випікайте паштель  у розігрітій до 180 градусів духовці 30 хвилин. Потім дайте десерту охолонути.


Залишити коментар