В Австралії фермери безкоштовно віддають овець

Через надлишок баранини в Австралії різко впали ціни, і деякі фермери вибраковують або віддають своїх овець, щоб заощадити, замість того, щоб вирощувати їх на фермі.

Ціни на баранину впали на 70% за останній рік до 1,23 долара за кг, показали дані, надані Meat and Livestock Australia (MLA).

«За останні кілька років в Австралії було кілька дуже хороших сезонів, а це означає, що поголів’я овець досягло 78,75 мільйонів голів – найбільше з 2007 року», – сказав Тім Джексон, аналітик глобальних поставок MLA.

Три роки поспіль у таких регіонах Австралії, як Новий Південний Уельс і Вікторія спостерігалися вище середнього рівня опади. Опади ідеально підходять для вирощування трави, яка є сприятливою для годівлі та розведення худоби, пише СNBC.

«Чим сильніше йшов дощ і чим довше ринок залишався життєрадісним, тим більше це спонукало виробників утримувати овець, яких вони б інакше відмовляли, і в результаті кількість продовжувала зростати», — сказав голова Sheep Producers Australia Ендрю Спенсер CNBC, маючи на увазі, що власники ранчо тримають більше овець на фермах замість того, щоб відгодовувати їх і відправляти худобу на бійні та ринки.

«Фермери [відтоді] спостерігали значне падіння рентабельності… Багато овець можуть не мати ринку, що може призвести до того, що фермери знищать тварин», — сказав CNBC Стів МакГуайр, віце-президент групи захисту прав сільського господарства WAFarmers.

 


Залишити коментар