“Сумихімпром” повернули у державну власність

Фонд державного майна України виграв судову справу та домігся закриття провадження у справі про банкрутство ПАТ «Сумихімпром», одного з найбільших українських підприємств з випуску складних мінеральних добрив. Відповідне рішення було прийнято Господарським судом Сумської області 21 листопада п.р., повідомила пресслужба ФДМУ.

Як зазначив перший заступник Голови ФДМУ Денис Шугалій, Фонд є власником Сумихімпром — володіє 99,995% акцій підприємства. У 2018 р. урядом України було прийнято рішення про включення акцій підприємства до Переліку об’єктів великої приватизації та планувався їхній продаж на відкритому аукціоні, повідомляє АПК Інформ.

«Рішення про приватизацію мало стати підставою для закриття провадження у справі про банкрутство, однак протягом останніх 5 років, щоб не допустити встановлення контролю держави над активами підприємства, представники структур, які де-факто контролювали Сумихімпром, постійно подавали в різні судові інстанції клопотання про відкладення та зупинення розгляду справи. Однак Фонд вжив усіх можливих заходів, навіть звертався зі скаргою до Вищої ради правосуддя і зрештою переміг», — підкреслив посадовець.


Залишити коментар