Пісний медівник готують під час Різдвяного посту

Смачний медівник може бути і пісним. Якраз у час Різдвяного пропонуємо приготувати цей смаколик.  Ароматний медівник з корицею, горіхами та родзинками вам обовʼязково смакуватиме із горнятком запашного чаю.

Інгредієнти:

1 склянка води

1 склянка цукру

2 ст. л. меду

1 ч. л. соди

0.5 ч. л. лимонного соку

2 ст. л. какао обо розчинної кави

0.5 ч. л. кориці

0.5 склянки горіхів

0.5 склянки родзинок

0.5 склянки рослинної олії

2,5 склянки борошна (дивитися по тісту, щоб було як густа сметана)

Cпосіб приготування:

У миску висипте цукор, налийте воду і рослинну олію, покладіть мед і тримайте на вогні до повного розчинення цукру і меду.

У суміш, що остигла до 30-40 ºС, всипте соду, погашену лимонним соком, какао (каву) і прянощі. Ретельно перемішайте тісто, щоб не залишилося грудок.

Додайте горіхи, родзинки і борошно. За консистенцією тісто має нагадувати густу сметану, перелийте його у форму. Випікайте в формі, змащеній олією і посипаній борошном, при 180 °С до сухого сірника хвилин 25-35, дивіться по своїй духовці.


Залишити коментар