Переробкою журавлини лісівники закривають ягідний сезон

Навіть у морозну пору журавлина ще придатна для збору. Проте найкращий період для цього – вересень-листопад. Головним виробником продукції з журавлини є консервний цех філії «Маневицьке лісове господарство».

Про це повідомляють у ДП “Ліси України” .

Саме на Маневиччині зосереджені головні запаси ягоди, адже ареал її зростання – сирі хвойні ліси, заболочені низини, старі торфовища. На території державного лісового фонду філії «Маневицьке лісове господарство» ягідники розміщені нерівномірно у Ново-Червищанському, Карасинському, Галузійському лісництвах.

Листопад – другий сезон збору ягоди. Пізно восени, після перших морозів ягода повністю дозріває, стає навіть більш корисною та смачною, хоча і зберігає свою оригінальну кислинку.

Ліміт на ягоду становить 100 тонн, а збирають її в середньому 200 кг журавлини.

“Сади Донбасу” через російську агресію втратили врожай яблук


Залишити коментар