Чт. 16 Травня 2024

Через польський кордон перестали пропускати гуманітарну допомогу

Польські перевізники, які заблокували пункти пропуску на кордоні з Україною, перестали пропускати гуманітарну допомогу і пальне, хоча підкреслювали, що для таких вантажів дорога залишиться відкритою.

Про це заявив заступник міністра розвитку громад, територій та інфраструктури України Сергій Деркач.

Він розповів про свою з командою роботу на кордоні, оскільки провів день на пунктах пропуску Краківець – Корчова та Рава-Руська – Гребенне. За його словами, на першому пункті пропуску заблоковані 1200 вантажівок, а на Гребенному ще 500 автомобілів.

Завдяки роботі Штабу допомоги українським водіям вдалося доставити їжу, воду, медикаменти. Поки мова йде про перший такий вантаж. При цьому Сергій Деркач заявив, що вже організовують наступні. Далі допомогу мають отримати водії, що заблоковані перед «Дорогуськом».  Там більше 1200 вантажівок в черзі.

Сергій Деркач повідомив, що на двох пунктах пропуску залишається близько 15 протестувальників, тому близько десяти людей тримають кордон у заручниках.

Очевидно, що заяви про пропуск гуманітарної допомоги і небезпечних вантажів теж не відповідають дійсності. Ми зафіксували численні факти, коли цистерни з паливом та гуманітарка стоять в чергах», – зазначив Сергій Деркач.


Залишити коментар