Хто з українців може втратити субсидію

Через деякі причини українців можуть позбавити житлової субсидії. Зокрема, допомогу можуть перестати виплачувати через заборгованість за житло.

Про це розповіла директорка департаменту Пенсійного фонду Олена Охріменко в етері “Суспільного”. Так, допомогу анулюють громадянам, які протягом трьох місяців не сплачували за житло, а сума боргу перевищила 680 грн.

“У такому випадку Пенсійний фонд не призначає субсидію, доки людина не укладе договір про реструктуризацію або не погасить заборгованість. У нас велика кількість людей, які позбавлені можливості призначення саме через заборгованість”, – розповіла Охріменко.

Саме постачальники теплової енергії повідомили ПФУ, що українці мають заборгованості, тому їх варто якнайшвидше погасити, щоб повернути право на субсидію.

Нагадаємо, субсидія в Україні призначається, якщо витрати на комуналку перевищують 15% середньомісячного сукупного доходу родини до завершення воєнного стану та протягом 1 місяця після його скасування. Розмір субсидії в неопалювальний сезон становить у середньому від 350 до 400 грн.


Залишити коментар