Пн. 29 Квітня 2024

Вовну з найсамотнішої вівці продадуть на благодійному аукціоні

Активісти Шотландського товариства захисту тварин провели унікальну рятувальну операцію — визволили «із полону» вівцю, яка протягом двох років жила самотньо, потрапивши у кам’яну пастку. Тепер вівця стала благодійницею

Швидше за все, овечка з чи­йогось табуна ще маленькою відбилася від гурту, зірвалася з крутого схилу і упала на галя­вину, оточену з усіх боків ске­лями. Самотужки вибратися звідти тварина не могла. Вона змушена була жити у цілкови­тій ізоляції. Корму, щоправ­да, вистачало — довкола росли соковиті трави — але бракува­ло товариства. Жодної живої душі поблизу не було. Не було кому цю овечку і стригти, вся заросла вовною вона вигля­дала гнітюче, важко пересу­валася. Про це пише видання Babel.ua із посиланням на The Telegraph.

Два роки тому вівцю-за­ручницю помітили туристи, які пропливали неподалік на кая­ку і зупинилися на відпочинок. Коли ж вони цього року подо­рожували тим же маршрутом, здивувалися, коли на тому са­мому місці побачили вівцю вдруге. Фото самотньої твари­ни розмістили у соцмережах.

Місцеві фермери спробува­ли її дістати, але через велику крутизну скель не стали ризи­кувати. Тоді за справу взялися п’ятеро альпіністів. Вони спус­тилися вниз, відповідно екіпі­рували овечку і доправили її нагору, звідки два роки тому вона впала. «Блудницю» від­дали в руки ветеринарів для обстеження. Але найперше з овечки обстригли її неймовір­но великі «патли»…

Вовну «найсамотнішої вівці» продадуть на бла­годійному аукціоні, де збира­тимуть кошти для підтримки тварин, а також виготовлять з неї сувеніри.


Залишити коментар