У ФГ «Вікторія-92» завершили збір врожаю і похвалилися здобутками

Добігає до кінця осінь. Традиційно у третю неділю листопада аграрії відзначають професійне свято – День працівника сільського господарства. Таку подію працівники ФГ «Вікторія-92»,  що на Козівщині, зустрічають гідною працею і добрими здобутками. Аби увіковічити світлу пам’ять Петра Івановича Пеляка – колишнього багаторічного керівника свого господарства, вони завершили всі осінньо-польові роботи до 15 листопада – дати його дня народження.

Нинішній добротний урожай засипано у комори і до елеватора, а наступний густим килимом озимини зеленіє в полі. Зорані ниви уже відпочивають, чекають весни, сонця, вологи і хліборобської напруженої праці.

Агропідприємство «Вікторія-92», що здійснює господарську діяльність в селах Вікторівка і Плотича  Козівської громади, нині обробляє до 5 тисяч гектарів орендованої землі. У с. Плотича розбудована потужна виробнича база, яка повністю забезпечена новітньою сільськогосподарською технікою, вантажним транспортом та спеціалістами, що дає можливість інтенсивно розвиватися і досягати добрих врожаїв.

Збирання врожаю кукурудзи

Підбиваючи підсумки роботи господарської діяльності напередодні свята, керівник підприємства Олександр Пеляк зазначив, що своєчасно проведена весняно-посівна кампанія, застосування передових технологій у вирощуванні сільськогосподарських культур стали запорукою цьогорічного хорошого урожаю. Завдяки злагодженій роботі виробничих підрозділів з використанням потужної високоефективної європейської техніки, нинішні жнива ранніх зернових культур на 2620 гектарах тривали близько місяця і закінчилися щедрим хліборобським ужинком. У заліковій вазі з кожного гектара зібрано ріпаку – 51, пшениці – 85, ячменю – 68 ц врожаю.

Після збору збіжжя на звільнених площах для збереження вологи в грунті проводили лущення стерні і підготовку площ для сівби озимого ріпаку на 850 гектарах, а далі на 1150 гектарах озимої пшениці з одночасним внесенням мінеральних добрив. Посів озимих дещо стримувався через вересневу посуху, але завдяки жовтневим дрібним опадам, дотриманню технологічних процесів під час посіву та їх обробці від гризунів на сьогодні озимина в доброму стані та готова перенести зимівлю. Тепла суха осінь сприяла визріванню пізніх осінніх культур, що зайняли 1840 гектарів, а також дала можливість вчасно розпочати другі жнива. Зокрема, успішно зібрати на 160 гектарах соняшнику 43 ц, сої на 230 гектарах 35 ц з кожного гектара та розпочати обмолот 1450 гектарів кукурудзи. Команда у складі комбайнерів, водіїв і механізаторів працювала злагоджено, а сприятлива погода дала змогу завершити другі жнива до 15 листопада.

Аби щедро родили поля і наступного року, агропідприємство повністю забезпечило себе міндобривами, засобами захисту рослин від хвороб та шкідників.

на площі озимого ріпаку

Завдяки вчасно збудованому зерноелеватору місткістю на 30 тисяч тонн є можливість зберігати зерно в якісному стані до певного часу і подальшої реалізації.

Результати господарської діяльності дають можливість господарству вчасно виплачувати зарплату, розраховуватися з пайовиками, своєчасно відраховувати платежі у державний та місцеві бюджети, в Пенсійний та інші фонди, інвестувати соціальні програми, допомагати місцевим громадам та українському війську.

«Успіх господарства, – зауважив Олександр Пеляк, – залежить від людей. Тому стараємося створити їм такі умови, щоб вони були соціально захищені, створюємо належні виробничі та побутові умови праці. Завдяки збудованому минулого року накритому машинно-тракторному двору вдалося суттєво покращити умови праці водіям і механізаторам».

Оранка грунту під майбутній урожай

З нагоди Дня працівників сільського господарства керівництво ФГ «Вікторія-92» щиро вітає трудовий колектив з хліборобським святом. Дякує за невтомну працю, доглянуті поля та багаті врожаї. Бажає працівникам, пайовикам міцного здоров’я, щастя, миру, злагоди, достатку та успіхів у благородній хліборобській справі.


Залишити коментар