Сб. 27 Квітня 2024

Agtech-компанія Agreena залучила до своєї програми з вуглецевого землеробства вже два мільйони гектарів 

Agreena зареєструвала два мільйони гектарів землі європейських господарств, що за розміром еквівалентно Словенії. 

Понад 1 000 фермерів у 17 країнах Європи приєдналися до вуглецевої програми AgreenaCarbon, перейшовши від традиційного сільського господарства до регенеративного землеробства.

Компанія Agreena затвердила свою провідну позицію в Європі, оголосивши, що її інноваційна платформа з вимірювання та сертифікації ґрунтового вуглецю охоплює два мільйони гектарів сільськогосподарської землі у 17 європейських країнах. Програма AgreenaCarbon підтримує фінансово перехід фермерів на регенеративне сільське господарство, що допомагає їм брати активну участь у боротьбі зі зміною клімату,  поглинаючи вуглець з атмосфери та зберігаючи його в ґрунті. 

Масштабний вплив компанії підтримується її інноваційним та технологічним арсеналом. У 2022 році Agreena придбала передову технологію моніторингу, звітності та верифікації (MRV) для методів відновлювального сільського господарства, використовуючи дистанційне зондування та штучний інтелект для подальшого збільшення своїх можливостей. Поєднуючи дослідження зразків ґрунту та отримані польові дані з провідними методами машинного навчання та комп’ютерного бачення, компанія розбудовує масштабну інфраструктуру регенеративного землеробства.

“За даними Міжурядової групи експертів зі зміни клімату (МГЕЗК), регенеративне сільське господарство є одним з найкращих рішень для зменшення кліматичних змін, але воно може передбачати високі стартові витрати для фермерів. Agreena використовує передові наукові та технологічні досягнення, щоб перетворити зусилля, спрямовані на збереження клімату, у високоякісні інвестиції для зменшення викидів вуглецю, що забезпечує істотний додатковий дохід для фермерів”, – сказала Джулі Кох Фалер, співзасновниця та операційна директорка Agreena.

Для забезпечення надійності даних, їх аналіз та перевірка полів проводяться незалежною третьою стороною — Органом з валідації та верифікації — перед тим, як випускати сертифікати для продажу на ринку. Це підтверджує, що скорочення викидів і поглинання вуглецю відбулися, підвищуючи якість вуглецевих сертифікатів та їхню роль як надійного рішення на шляху до вуглецево-нейтрального виробництва.

 


Залишити коментар