Німецькі супермаркети потерпають від дефіциту овочів та фруктів

У багатьох німецьких супермаркетах спостерігається дефіцит основних продуктів. Це результат багаторічної суперечки між торговими компаніями та профспілками.

Про це повідомляє Fakt.pl.

У п’ятницю відбулися нові загальнонаціональні попереджувальні страйки. Профспілка Verdi попередила про можливі наслідки на майбутній святковий сезон, якщо роботодавці найближчим часом не вживуть заходів. Нині переговори зайшли у глухий кут. Профспілка вимагає підвищення субсидій, збільшення відпусток і 13-ї зарплати.

Німецькі журналісти пояснюють, що менші магазини мають найбільші проблеми через обмежені складські площі, що робить їх залежними від регулярних поставок. Проблеми у мереж Edeka, Rewe, Netto, Penny та Kaufland.

Проте представники галузі намагаються заспокоїти ситуацію. Стівен Харке, голова відділу колективних переговорів Німецької асоціації роздрібної торгівлі (HDE), сказав, що постачання продовольства в безпеці, незважаючи на страйки, і що компанії добре підготовлені до протесту.

Найбільші страйки працівників складів і логістики проходять у Північному Рейні-Вестфалії та Баварії. У східній частині Німеччини проблеми з постачанням набагато менш помітні.


Залишити коментар