Сб. 27 Квітня 2024

Польські перевізники не погодились розблокувати кордон після зустрічі з українською стороною

Після переговорів з українськими чиновниками польські перевізники відмовилися від розблокування кордону. П

ро це повідомляє The Guardian.

Представники польських вантажних перевізників заявили, що останні переговори з українськими офіційними особами не завершили суперечку щодо того, що вони називають недобросовісною конкуренцією з боку підприємств сусідньої країни.

Перевізники кажуть, що послаблення правил доступу до ринків Євросоюзу після початку повномасштабної війни рф проти України призвело до напливу української продукції і зростання конкуренції, що серйозно вплинуло на їхні прибутки.

У відповідь польські перевізники минулого тижня почали блокування трьох основних пунктів пропуску. У понеділок частина протестуючих перевізників зустрілася з представниками українського та польського урядів. Польські транспортні компанії хочуть відновити використання дозволів на в’їзд до Євросоюзу для українських вантажівок, системи, від якої ЄС відмовився після початку повномасштабної війни.

Ми не дійшли згоди. Українська сторона не бере до уваги наші вимоги», – заявив лідер протесту в прикордонному Дорогуську Рафал Меклер.

Слід зазначити, що протест перевізників почався з блокування трьох пропускних пунктів на польсько – українському кордоні.


Залишити коментар