Літак індонезійського перевізника здійснив політ на паливі з пальмовою олією

Літак Boeing B737-800 NG індонезійського авіаперевізника Garuda Indonesia здійснив перший комерційний рейс на паливі з пальмовою олією, пише SEEDS.

Керівник авіакомпанії Ірфан Сетіапутра заявив, що застосування пальмової олії як палива — це перший крок в авіації для розвитку зеленої та стійкої економіки. У межах підготовки до польоту фахівці Garuda Indonesia перевіряли роботу реактивних двигунів на екопаливі, що має у своєму складі 2,4% пальмової олії.

Як найбільший у світі виробник пальмової олії, Індонезія прагне розширити використання рослинних олій як палива, щоб скоротити імпорт нафти, газу та вугілля. Цього року в країні підвищили допустиму концентрацію пальмової олії у біодизелі з 30% до 35%, пише Reuters.

Паливо для реактивних двигунів із суміші пальмової олії виробляється індонезійською державною енергетичною компанією на нафтопереробному заводі. Використовується технологія гідрооброблених складних ефірів і жирних кислот. Міністерство енергетики Індонезії, заявило, що використання біопалива знизить парниковий ефект.

Водночас інші експерти висловили занепокоєння щодо вирубки лісів для отримання пальмової олії.

 


Залишити коментар