Пн. 29 Квітня 2024

Канадські дослідники знайшли спосіб збільшити виробництво курятини

У журналі Animal Nutrition команда канадських дослідників детально розповіла про загальний інгредієнт для годівлі курей — пшеницю — і про те, як спеціальний фермент, очищена бета-глюканаза, може покращити продуктивність.

Основна мета дослідження полягала в тому, щоб визначити, чи може введення очищеної бета-глюканази в корм для курей на основі пшениці призвести до зростання продуктивності курей. Дослідники передбачали, що бета-глюканаза має потенціал розщеплювати компонент пшениці, відомий як бета-глюкан, який, у свою чергу, може покращити перетравлення поживних речовин, сприяти здоровішій кишковій мікробіоті та, зрештою, сприяти росту курей, пише  Рhys.org.

«Результати були вражаючими. Бета-глюканаза не тільки ефективно розщеплювала бета-глюкан, але й покращувала ріст і здоров’я курчат», — поділилася провідний автор дослідження Намаліка Карунаратне. «Ми порівняли бета-глюканазу з антибіотиками, які історично використовували в кормах для курей, і виявили, що бета-глюканаза має деякі унікальні переваги».

 


Залишити коментар