Вт. 30 Квітня 2024

Хто з українців зможе отримати 900 грн компенсації на оплату комуналки

Деяким українцям у опалювальний сезон виплачуватимуть по 900 гривень на оплату комуналки. Як оформити допомогу та хто має на неї право?

В Україні з квітня 2022 року діє урядова програма «Прихисток». Завдяки якій виплатили вже понад 2,2 млрд гривень компенсацій за комунальні послуги. Головна умова – це безкоштовне надання житла внутрішньо переміщеним особам (ВПО).

Про це нагадують на офіційному порталі українського уряду.

Відомо, що за програмою “Прихисток” передбачено компенсацію у розмірі 450 гривень на місяць за розміщення одного ВПО у теплий період року та 900 гривень – під час опалювального сезону.

Компенсація виплачується за рахунок коштів Товариства Червоного Хреста України. Отримати компенсацію на оплату комуналки можуть не лише власники, а й орендарі житла державної чи комунальної власності.

Таким чином, за допомогою проєкту “Прихисток” тимчасове житло отримали понад 3,1 мільйона ВПО.

Заявити про готовність тимчасово поселити у своєму будинку переселенців можна самостійно через сайт Прихисток. Для цього власник вносить інформацію про свій будинок.

Для отримання коштів за розміщення ВПО власнику необхідно звернутися до Управління соціального захисту населення за місцем проживання або до ЦНАП.


Залишити коментар