На польському кордоні заблоковані 20 тис автомобілів

Внаслідок страйку польських перевізників, на українсько-польському кордоні з обох сторін заблоковані понад 20 тис. транспортних засобів.

Про це повідомляє пресслужба Міністерства розвитку громад, територій та інфраструктури.

«Зараз заблокованими з обох сторін є понад 20 тис. транспортних засобів. Зазнає збитків економіка не лише України чи Польщі, а й інших країн, які не можуть перевозити товари та порушують свої договірні зобов’язання. Україна з повагою ставиться до права на протест та готова до конструктивного діалогу для вирішення ситуації. Про це ми неодноразово наголошуємо на всіх рівнях», – йдеться в повідомленні.

Разом з тим зазначається, що блокування кордону польськими протестувальниками порушує логістичні шляхи, що вже впливає як на економіку України, так і Європейського союзу. Ключове — жодні зміни чи скасування Угоди про лібералізацію не обговорюється.

У свою чергу, Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури готове допомогти польським колегам вирішити ситуацію із блокування кордону, надати всі відповідні роз’яснення та провести зустрічі за потреби.


Залишити коментар