Сб. 27 Квітня 2024

Лотки з соломи – новація ізраїльських виробників

Tipa, ізраїльський виробник біорозкладаної упаковки, створив нове пакування для Великобританії, Європи, США та Австралії.

Це – екологічно чисті компостовані лотки. Вони виготовлені з відновлюваних матеріалів – відходів рисових плантацій, зокрема, соломи.

Оскільки в Уельсі, Англії та Шотландії нещодавно заборонили використання полістирольних контейнерів для виносу їжі, можна сказати, що Tipa презентувала достойну заміну. Лотки із рисової соломи придатні для різних продуктів – від фруктів та овочів до випічки та гарячої їжі.

У Великій Британії щороку викидається 100 млрд пластикових упаковок, а заборона на винос пластику підвищила попит на стійкі альтернативи, змушуючи підприємства шукати життєздатні варіанти.

Разом з тим, переробка рисової соломи на новий продукт відкидає необхідність її спалювання, що часто проводять на плантаціях, щоб прибрати їх від залишків попереднього урожаю, додає Дафна Ніссенбаум, генеральний директор і співзасновник Tipa.

Лотки із рисової соломи міцні, придатні для різних застосувань, і виглядають органічно та натурально. До того ж їх виробництво дає фермерам дохід від сільськогосподарських відходів, стимулюючи економіку в громадах, які цього дуже потребують.

 


Залишити коментар