До тіста гарбузового кекса додають розчинну каву

Випічка з гарбуза, та ще й з кавою — це саме те, що потрібно, щоб скрасити сірі осінні будні!Кекс виходить трохи вологий, в міру солодкий, пряний і дуже смачний. А який у нього аромат…

Інгредієнти для тіста:

300 г гарбуза

60 мл молока

120 мл рослинної олії

2 яйця

190 г борошна

1,5 ч. л. розпушувача

1 ст. л. розчинної кави

1 ч. л. кориці

0,5 ч. л. мускатного горіха

0,5 ч. л. меленої гвоздики

150 г цукру

0,5 ч. л. солі

Інгредієнти для посипання:

3 ст. л. цукру

1 ч. л. натуральної меленої кави

0,5 ч. л. кориці

Приготування:

Гарбуз очистити, порізати шматочками і запекти до м’якості. Другий варіант — гарбуз можна відварити до готовності. Готовий гарбуз перебити блендером до стану пюре.

Заздалегідь можна приготувати посипку для кексу, для цього змішайте цукор з меленою кавою і корицею.

Для приготування тіста просійте борошно з розпушувачем і сіллю. Додайте спеції (гвоздику, мускатний горіх, корицю) і розчинну каву.

В окремій ємності збийте яйця з цукром до пишності. Акуратно викладіть гарбузове пюре і перемішайте силіконовою лопаткою. Влийте олію і молоко. Знову перемішайте.

Змішайте суху суміш з рідкою. Влийте тісто в змащену маслом або застелену пергаментним папером форму для випікання (11 на 21 см). Зверху кекс посипте посипкою. Випікайте в заздалегідь розігрітій до 180 градусів духовці протягом 50-55 хвилин до готовності.

Дайте кексу охолонути у формі, а потім подавайте до столу. Ось і все, гарбузовий кекс готовий. Смачного!


Залишити коментар