Пн. 29 Квітня 2024

ТОП-5 смачних і незвичних фруктів

Фрукти дарують нам не тільки незвичайні смакові відчуття, але часом і візуальну насолоду або здивування! У світі безліч видів фруктів, і деякі з них настільки дивні, що здається, ніби вони були створені на іншій планеті. Тому EastFruit вирішив розповісти про найнезвичайніші та найдивніші фрукти.

Номер 1 – Дуріан

Першим фруктом, який вражає своєю дивністю, є дуріан. Цей фрукт постійно очолює топи екзотичних і дивних фруктів світу. Цей тропічний фрукт має тверду оболонку з колючками, яка, здавалося б, захищає його від усіх охочих скуштувати його солодкий смак. Однак, не лише дивовижна оболонка захищає дуріан, а й дуже неприємний різкий запах.

Дуріан, відомий своїм запахом гниття, який здатен заповнити кімнату за лічені секунди, часто називають “королем фруктів”! Це дуже дивно.

Номер 2 – Мангостин

Мангостин (мангостан) – наступний у топі дивних фруктів. Цей фрукт, що росте в тропічних лісах Південно-Східної Азії, має товсту і міцну фіолетову шкуру. Усередині легко виявити білі соковиті часточки м’якоті, з ніжним смаком, що додають відчуття свіжості та солодкості.

Номер 3 – Помело

Далі йде помело, відоме також як “пробудження ягуара”. Цей великий цитрусовий фрукт росте на деревах і має оранжево-жовту оболонку. А найнезвичайнішим у помело є запах, який може нагадувати аромат троянди та грейпфрута одночасно. Помело настільки велике, що також викликає здивування своїм розміром.

Номер 4 – Пітайя

Ще один дивний фрукт – пітайя або пітахайя, або “драконячий фрукт”. Його ніжна та елегантна форма з ріжками, яскраві кольорові поєднання та соковиті білі й червоні часточки м’якоті вражають своєю красою! Цікавий факт про пітайю полягає в тому, що вона була визнана національним фруктом В’єтнаму, що підкреслює її особливу популярність. Цей фантастичний на вигляд фрукт має в собі безліч корисних речовин і вважається суперфудом.

Номер 5 – Лічі

Цей ніжний фрукт вкритий щільним панциром голочок, під якими міститься соковита і надзвичайно ніжна м’якоть незабутнього смаку. Дуже дивне поєднання дрібних шипів зовні й соку всередині.


Залишити коментар