На полицях супермаркетів зʼявилася веганська ікра

Молекулярна гастрономія переходить на полиці супермаркетів з найвишуканішими продуктами – червоною та чорною ікрою. Веганською – адже в її виробництві не була задіяна жодна риба, особливо осетрові, які перебувають під загрозою зникнення.

Голландський виробник Cavinoir створив два таких продукти на рослинній основі: блискучу ікру чорного кольору та ікру в стилі локса (ікра кета) з червонувато-помаранчевим відтінком.

Обидва продукти мають «тонкий морський аромат» із «солоними складними рибними нотами», та прямо тануть у роті.

Насправді вишукані перлини створюють із морських водоростей. Їх перероблюють та сферифікують з використанням альгінату натрію, агар-агару, соняшникової олії, спецій, молочної кислоти та стабілізатора.

Ще одна нідерландська компанія, мережа супермаркетів Albert Heijn, під власною торговою маркою також випустила ікру із морських водоростей.

Продукт представлений у чорному кольорі і коштує дешевше – 1,99 євро за 50-грамову банку. Для створення веганської ікри компанія використовує екстракт морських водоростей і каєнського перцю разом з рапсовою олією, лимонною кислотою, спеціями, травами, барвниками, стабілізаторами та консервантами.


Залишити коментар