Страйк перенесли: стала відома дата, коли поляки перекриють кордон

Польські перевізники перенесли початок блокади руху вантажного транспорту поблизу трьох найбільших автомобільних пунктів пропуску на польсько-українському кордоні з 3 на 6 листопада.

Про це повідомив організатор протесту поблизу пункту пропуску «Корчова–Краківець» Томаш Борковський в коментарі «Укрінформ».

«Блокада розпочинається з 12-ї години (13:00 за київським часом. — Ред.) 6 листопада», — зазначив він, додаючи, що вона одночасно розпочнеться в трьох місцях поблизу кордону з Україною.

За словами організатора, цей протест офіційно зареєстровано польськими перевізниками в місцевих органах влади до 3 січня 2024 року.

Він повідомив, що блокуватиметься проїзд вантажних автомобілів, натомість пропускатиметься гуманітарна і військова допомога для України.

На його переконання, блокада спрямована не проти України, а за те, щоб мати рівні можливості з українськими перевізниками.

«Ми хотіли б узагалі не організовувати цю блокаду. Якщо буде виконано наші вимоги, то ми не протестуватимемо. Проте станом на сьогодні не видно, що з нами хтось хоче розмовляти», — зазначив Борковський.

Серед головних вимог польський організатор страйку назвав відновлення з боку Польщі практики дозволів для українських перевізників: «Необов’язково їх повинно бути стільки ж, як до війни, але ми хочемо, щоб це було відновлено».

Іншою вимогою він назвав те, щоб польські вантажні автомобілі було виключено з «еЧерги» для порожніх автомобілів, які повертаються з України до РП.

«Зараз, на жаль, наші водії у порожніх вантажівках чекають на виїзд з України по 10-12 днів», — сказав він, додавши, що українські водії можуть перечекати цей час вдома, натомість польські змушені стояти біля кордону.

Борковський також зазначив, що організатори хочуть, аби польська сторона перестала видавати ліцензії для транспортних компаній з капіталом поза ЄС: «Йдеться не лише про українців, але також турків, грузин, росіян, білорусів, які в Польщі реєструють багато компаній».

Речник Бещадського відділу Прикордонної служби Польщі Пьотр Закєляж у коментарі виданню підтвердив, що страйк польських перевізників має розпочатися 6 листопада.

В Україні введуть новий податок на землю


Залишити коментар