Пн. 29 Квітня 2024

Китай cкуповує австралійську та французьку пшеницю

Китай має намір імпортувати рекордні обсяги пшениці цього року, кажуть торгові джерела. Через дощ, який завдав шкоди врожаю, і занепокоєння щодо сухої погоди в країнах-експортерах підігрівають апетит Пекіна купувати, поки ціни низькі.

Про це пише Reuters.

Трейдери кажуть, що бурхливі покупки в Китаї, ймовірно, підтримають світові ціни, які впали більш ніж на чверть цього року – виходячи з орієнтовної ціни ф’ючерсів у Чикаго – на тлі значних поставок з найбільшого експортера Росії.

Китай, який є найбільшим у світі виробником і споживачем пшениці, купив близько 2 млн тонн австралійської пшениці нового врожаю в жовтні, а поставки розпочнуться в грудні, повідомили Reuters торгові джерела. Вони також забронювали близько 2,5 млн тонн французької пшениці з вересня для доставки в грудні-березні, це надзвичайно великі обсяги для цієї пори року.

Загалом у 2023 році імпорт Китаю, ймовірно, досягне близько 12 млн тонн, повідомили два сінгапурські трейдери, перевищивши рекордні 9,96 мільйона тонн 2022 року, і очікується, що активні покупки триватимуть у 2024 році.

Екстремальна погода знищує посіви гарбузів у США

 


Залишити коментар