Сб. 27 Квітня 2024

Завод шампанських вин у Харкові збанкрутував

Господарський суд Харківської області 26 вересня визнав банкрутом державне підприємство “Харківський завод шампанських вин”. Про це повідомляється на сайті Верховного Суду.

Провадження у справі про банкрутство заводу тривало понад 12 років. Його порушили ще у квітні 2011 року за заявою приватного підприємства, яке за цей час саме встигло збанкрутувати й було ліквідоване, повідомляє LIGA.Бізнес.

Фонд державного майна протягом останніх кількох років намагався домогтися закриття справи про банкрутство на підставі закону про приватизацію. Його положення передбачають, що державні підприємства не можна банкрутувати до завершення приватизації.

У квітні 2021 року регіональне відділення ФДМ у Харківській, Донецькій та Луганській областях дійсно ухвалило рішення про приватизацію єдиного майнового комплексу Харківського заводу шампанських вин, але його успішно оскаржили в судах усіх трьох інстанцій.

У зв’язку з цим Господарський суд Харківської області 11 вересня вирішив, що у нього немає підстав для закриття провадження про банкрутство підприємства, а 26 вересня визнав його неплатоспроможним і відкрив ліквідаційну процедуру.

Харківський завод шампанських вин розташований у центральній частині Харкова. Підприємство ввели в експлуатацію незадовго до початку німецько-радянської війни. Воно випускало “Советское шампанское” та інші бренди ігристих вин.

На Вінниччині запрацював цех з переробки горіхів

 


Залишити коментар