Осінні кекси з гарбузом посипають дропсами

Сезон гарбузів розпочався. А отже час пекти смачні й ароматні кекси з гарбузом! Ніхто не здогадається з чим десерт.

Інгредієнти:

200 г пюре гарбуза

120 г цукру

150 мл йогурту (я використовую сметану хорошої якості чи жирні вершки)

2 яйця

100 мл олії

250 г борошна

12 г розпушувача

1 п. ванільного цукру

дрібка солі

цедра апельсина та лимона

шоколадні дропси для посипки

Спосіб приготування:

Гарбуз почистити, порізати невеличкими шматочками, присипати цукром та ванільним цукром, запекти у духовці у фользі до готовності. Перебити блендером.

Яйця збити з цукром та ванільним цукром, додати йогурт (сметану чи вершки), перемішати, додати гарбуз, цедру та олію, перемішати, додати борошно з розпушувачем, перемішати.

Духовку нагріти до 175 градусів, викласти тісто у формочки, присипати зверху шоколадними дропсами і випікати +-20 хвилин (орієнтуйтеся на свою духовку. Виходить приблизно 15 кексиків з гарбузом.

Рецепт смачного домашнього зефіру


Залишити коментар