Кугель – традиційна страва з єврейської кухні

Цукіні на ринку ще можна знайти та приготувати кугель. Ця страва традиційної єврейської кухні, яку часто подають у суботу та свята. Вона чимось подібна до запіканки. Готується кугель за принципом класичного англійського пудингу – все, що залишилося від сніданку чи обіду подрібнюється, перемішується і заливається яйцем.

Інгредієнти:

Картопля – 2 шт.

Морква – 2 шт.

Цукіні – 2 шт.

Цибуля – 1 шт.

Часник – 4 зубчики.

Яйце – 3 шт.

Оливкова олія – 4 ст.л.

Мелені сухарі – 3 ст.л.

Сухий базилік – 1/4 ч.л.

Петрушка – 1 ст.л.

Сіль, чорний перець – до свого смаку.

Спосіб приготування:

Почистити картоплю, цибулю, моркву та часник. Цукіні вимити. Часник дрібно нарізати, інші овочі натерти на великій тертці.

Змішати овочі з сухарями, яйцями, петрушкою, базиліком, сіллю і перцем до густого стану.

Перекласти овочеву масу в змащену маслом форму, розрівняти поверхню, полити олією і запікати 50-60 хвилин при 180 градусів, до хрусткої скоринки.

Славетний сливовий пиріг з газети The New York Times


Залишити коментар