Славетний сливовий пиріг з газети The New York Times

Цей пиріг ідеально готувати в серпні.  Його рецепт придумав понад 30 років кулінарний оглядач “Нью-Йорк Таймс” Маріан Буррос. Газета публікувала рецепт Plum Torte кожного вересня з 1983 по 1989 рік, поки редактори не вирішили, що цього достатньо. Рецепт востаннє надрукували у 1989 році, щоби протистояти обуренню читачів.

Інгредієнти:

Цукор – 150 г

Масло вершкове – 120 г

Борошно – 150 г

Яйце куряче – 2 шт.

Розпушувач тіста – 1 ч. л

Сіль – щіпка

Сливи – 12 шт.

Кориця – 1 ч. л

Спосіб приготування:

Масло кімнатної температури збити з цукром, ванільним цукром та щіпкою солі. По одному вибивати яйця, продовжувати збивати. Всипати борошно і розпушувач, вимішати ложкою до однорідності.

Перелити у форму діаметром 24 см. Викласти половинки слив, зрізом до тіста. Вимішати 2 ст. л цукру та 1 ч. л кориці.

Посипати зверху по сливах.

Випікати в розігрітій до 170 градусів духовці 40-45 хвилин до підрум’янення.

Подавати теплим з кулькою ванільного морозива.


Залишити коментар