Нд. 28 Квітня 2024

​​Як зберігати гарбузи, щоб вони простояли до весни

​​Повинні бути дотримані певні температурні умови. На початку осені городники збирають урожай гарбуза. Одні плоди вони готують для тривалого зберігання, а інші пускають на заготовки — сік або варення. Розповімо, що зробити з баштанною культурою, щоб вона пережила зиму.

Для тривалого зберігання найбільше підходять плоди великого або середнього розміру, повідомляє телеграм-канал “СОДа”. Важливо відібрати гарбузи без значних пошкоджень. Після того, як ви зібрали гарбузові з грядки, на тиждень помістіть їх туди, де температура повітря становить 25-28°C, а вологість тримається на рівні 85%. У подібних умовах культура дозріє, а її шкірка стане більш щільною. Якщо на гарбузах є невеликі пошкодження, обробіть їх 3%-ним розчином марганцівки. Це виключить ризик загнивання плодів.

Після закінчення семи днів перекладіть гарбуз на постійне місце зберігання. Кращими умовами вважаються температура повітря від 4 до 9°C і вологість 70%. Якщо у вас є льох або комора, то помістіть урожай туди. Підходящим місцем для зберігання культури у квартирі вважається лоджія.

Як тільки ви визначилися з локацією, покладіть гарбузини на невеликій відстані один від одного. Під них слід покласти зроблену з соломи підстилку.

Часник можна виростити у квартирі завдяки простому методу


Залишити коментар