Пн. 29 Квітня 2024

Часник можна виростити у квартирі завдяки простому методу

Часник можна вирощувати не лише на городі. Доволі успішно він росте й на підвіконні. Для цього потрібні лише пластикові пляшки, повідомляє Gazeta.ua.

Часник у пластикових пляшках можна вирощувати навіть без землі. Найперше потрібно відібрати головки часнику для пророщування. Вони мають бути великими, свіжими та не надто сухими.

Перед вирощуванням вдома у воді зубчики часнику потрібно обрізати. Для цього ножицями або продезінфікованим ножем роблять зріз у верхній частині голівки часнику. Зрізають лише верхню частину.

Пляшку слід наповнити водою і помістити в неї цибулину часнику корінцем униз і зрізом вгору. Вода у пляшці має торкатися низу голівки. Пляшки потрібно тримати у добре освітленому місці, на яке потрапляє сонячне світло.

Впродовж кількох днів потрібно стежити за змінами, які зазнає цибулина. У цей період коріння починає рости в пляшці у воді. Коли вода стає темною або каламутною, її потрібно замінити чистою.

Часник з часом проросте й пустить коріння, заповнюючи всю пляшку. Коли зелене пір’я досягне достатнього розміру, його можна обрізати й використовувати у приготуванні їжі.


Залишити коментар