Ніжна і легка запіканка з цукіні та сиром

Рецепти страв з цукіні – безліч. Головне знайти свій улюблений. Сьогодні пропонуємо вам легку і смачну страву, яка обовʼязково стане вашим фаворитом серед інших смаколиків.

Інгредієнти

50 грам сиру Фета

1 середній цукіні (приблизно 300 грамів), порізати півкружечками

2 ст.л. оливкової олії

4 яйця

100 грам натурального йогурту

1 зелений перчик чілі, дрібно порізати (можна упустити)

оливкова олія для змащування форми

сіль до смаку

1 гілка кропу, посікти

Спосіб приготування:

 Духовку розігріти до 180 ᵒС. Яйця помістити в глибоку миску, додати йогурт та сіль до смаку. Збити все до однорідності. У середній сковорідці розігріти невелику кількість рослинної олії. Викласти цукіні й смажити, помішуючи, доки вони почнуть рум’янитись і зм’якнуть.  Додати до яєчної маси цукіні та перчик чілі. Перемішати все разом. Форму для запікання змастити тонким шаром рослинної олії й вилити яєчну масу у форму. Зверху розкласти шматочки сиру Фета, дроблячи його руками. Вставити форму з яйцями до розігрітої духовки й пекти 20-25 хвилин, доки яйця схопляться й почнуть рум’янитись. Дістати запіканку з духовки, посипати кропом й подавати до столу.

 

 


Залишити коментар