Домашній кетчуп: зробіть і не пошкодуєте

Цей рецепт кетчупу – класнючий, перевірений роками. Його нахвалюють дуже багато господинь. Тому готуйте – не пошкодуєте!

Інгредієнти:

4 кг помідорів (шматочками)

8-10 шт. солодкого перцю (порізати тонкими смужками)

0,5 кг яблук (шкірку не чистити, тільки вирізати середину)

5-6 шт. середніх цибулин (порізати великими кубиками)

2 стручки гіркого перцю

250 г цукру

250 г оцту

2 ст. ложки солі

6 зубців часнику

1 ч. ложка меленого чорного перцю

1 ч. ложка меленої кориці.

Окремо в марлю замотати: 10 шт. духмяного перцю, 10 шт. гвоздики, 5 шт. лаврових листків.

Спосіб приготування:

Варити 2,5 год. Охолодити і вийняти марлю зі спеціями. Перебити блендером,  перетерти через сито, довести до кипіння, прокип’ятити кілька хвилин (помішувати, щоб не пригорів), розкласти в стерильні банки, закрутити. Виходить 8 банок по 0,5 л.


Залишити коментар