Площ не зменшать, але озимі культури змінять, – результати опитування Мінагро

Переважна більшість аграріїв  не планує суттєво змінювати посівні площі під озимими культурами в порівнянні з минулим сезоном.

Такі результати опитування щодо планів та підготовки сільгоспвиробників до проведення посівної кампанії озимих під урожай 2024 року, яке проводило Мінагрополітики.

Зокрема, майже половина фермерів (45 %) не планують істотно скорочувати посівні площ озимих культур. При цьому 38% опитаних підприємців можуть збільшити посівні площі. 14% аграріїв  зазначили, що цього року не сіятимуть озимі.

Таке співвідношення в цілому відповідає аграрній практиці в Україні, де щорічно до 20% сільськогосподарських виробників не приймають участь у сівбі озимих культур.

Як свідчать дані опитування, структура озимих культур може зазнати змін. Зокрема, підприємства скоротять частку пшениці та ячменю, але збільшать площі  під озимий ріпак.

Загалом посівні площі під озимими культурами можуть збільшитися на 0,5 млн. га або на 8% порівняно з минулим сезоном.  ключовим фактором розширення посівних площ залишається ріпак, посіви під ним  можуть збільшитися майже на 40% до рекордних 1,9 млн га.

Час садити озимий часник


Залишити коментар