Малина в теплиці – досвід підприємця з Узбекистану

Нещодавно телеканал “Узбекистан 24” розповів про реалізований у Куйічіркікському районі Ташкентської області Узбекистану проєкт із цілорічного виробництва малини в теплиці.

Загальна площа цього тепличного комплексу становить 3 гектари, для реалізації цього проєкту було виділено пільговий кредит у розмірі 1 млрд сумів ($83 тис. за курсом ЦБ РУз на 25 серпня 2023 року).

“Коли я був у Європі (країна не уточнюється – примітка EastFruit), познайомився з виробниками малини й вивчив процес виробництва цієї ягоди. Мене це дуже зацікавило, і придбав саджанці малини сорту “Полка”, – розповів власник тепличного комплексу, підприємець Фарход Носіров.

За його словами, цей сорт має тривалий період плодоношення, і врожай малини в цій теплиці збирають цілий рік. Даний сорт добре адаптувався до місцевих кліматичних умов, має дуже хороші смакові якості, великі ягоди, вельми хороші показники лежкості та транспортабельності, майже ідеальний для свіжого ринку.

“Я привіз ще 8 нових сортів, посадили на експериментальній ділянці теплиці, поки що спостерігаємо і випробовуємо їх”, – зазначив підприємець.

Виростити і зберегти: як знати, коли буряк вже варто викопувати з грядки


Залишити коментар