Пн. 29 Квітня 2024

Ціни на продукти ймовірно зростуть

У серпні вартість деяких товарів значно знизилась. Проте, аналітики радять не розслаблятися і готуватися до подорожчання продуктів в подальшому. Це напряму пов’язано з підвищенням цін на пальне. 

Про це пише propozitsiya.com.

Зокрема, передбачають підвищення вартості палива до 60 гривень. Про це заявив директор консалтингової компанії А-95 Сергій Куюн в ефірі телемарафону. Світові ціни на паливо залишаються високими, а дешевого пального немає з червня цього року. Відповідно до цього, будуть приходити нові реалії, до яких потрібно адаптуватися і знайти баланс.

Підвищення вартості пального, в першу чергу, відчують підприємства, які активно використовують паливо в якості ресурсу виробничих потужностей.

Окрім того, підвищення вартості палива вплине і на витрати споживачів. Тому очікувано, що ціни найближчим часом на деякі продукти можуть підвищитися.

Окрім цін на паливо, ціни можуть піднятися через порушення логістики, та неврожай у деяких галузях. Аграрії зіткнулися у цьому році з порушенням логістики на великих територіях. Також фермери на деокупованих територіях зіткнулися з низкою проблем, які потрібно вирішувати. Це проблеми зі складами, технікою та приміщеннями. Експерти прогнозують підвищення цін навесні наступного року.

На Полтавщині облаштували цех з переробки ягід та овочів


Залишити коментар