Пн. 29 Квітня 2024

Зібрали урожай – посійте вику

Після збору урожаю, грунт варто наповнити поживними речовинами. Протягом зимового періоду вони захищають город від промерзання землі і шкідників, а також сприятливо впливають на урожайність у наступному році.

Рослини-сидерати також запобігають розмиванню її дощами, перешкоджають розростанню бур’янів, збільшують родючість ґрунту. А ще роблять землю більш пухкою і легкою,пише theLime.

Біла гірчиця

Цей сидерат відмінно справляється з морозами і захищає ґрунт від промерзання. Біла гірчиця запобігає появі слимаків, дротяників та інших шкідників, а також наповнює землю сіркою і захищає саджанці від можливої гнилі. Найкраще її використовувати на грядках, де буде посаджена картопля.

Озима вика

Культура, яка збагачує землю азотом, відлякує равликів і бореться з бур’янами. Найкраще її використовувати для важких ґрунтів і грядок під капусту. Не рекомендується застосовувати для кислих та сухих ґрунтів.

Озиме жито

За зимовий період жито збагачує ґрунт азотом, калієм і мінералами, наповнює його вологою та запобігає шкідникам. Також добре справляється із зимовими заморозками. Найкраще його використовувати на ділянках під картоплю, гарбуз та помідори.


Залишити коментар