Морква знову почала дешевшати

Після нетривалого затишшя ціни на моркву в Україні знову знижуються, повідомляють аналітики проєкту EastFruit. Основною причиною зниження цін на моркву, та й на всі основні овочі борщового набору в Україні, виступає надлишкова пропозиція продукції на ринку.

У господарствах України триває активне збирання моркви середніх сортів, площі під якими в поточному сезоні значно розширилися в усіх регіонах країни. З огляду на стриманий попит з боку покупців, продавцям в черговий раз довелося вдатися до перегляду оптових цін, які на сьогодні закріпилися в діапазоні 6-14 грн/кг ($0,16-0,37/кг). Нагадаємо, наприкінці минулого тижня ціновий діапазон на моркву в Україні перебував на рівні 8-16 грн/кг ($0,21-0,42/кг).

Настільки суттєві поступки покупцям, щонайменше на 25 % від попередньої вартості, оператори ринку пояснювали бажанням продавців реалізувати наявні обсяги продукції в найкоротші терміни, оскільки морква середніх сортів не підлягає тривалому зберіганню.

Слід зазначити, що нинішні ціни на моркву в Україні вже набагато нижчі за торішні, оскільки на цю ж дату минулого сезону оптові партії моркви з господарств надходили в продаж у діапазоні 14-20 грн/кг ($0,37-0,53/кг), що практично у 2 рази дорожче, ніж у поточному році.

Рисова криза в Україні


Залишити коментар