Рятуємо троянди від грибка

Однією з найпоширеніших проблем у догляді за трояндами є грибок. Проявляється він у чорних плямах, що з’являються на листі. Заражає грибок майже всі види троянд. Появляється він переважно в серпні. 

Зазвичай троянди заражаються грибком, що розвивається спорами. Розмножується він переважно у теплих умовах. Заражені кущі з часом скидають листя, а бутони стають в’ялими. До того ж, троянди з грибком важко переносять холод і мороз, пише Gazeta.ua.

Заражені квіти рекомендують обприскувати фунгіцидами – речовинами, які борються із грибком і бактеріями на рослинах.

Можна також використати народні методи протидії зараженню троянд. Наприклад, господарське мило. Шматок мила потрібно натерти на тертці й додати води у співвідношенні 3:10. Тобто слід розвести 300 грамів мила у 10 літрах води. Коли мило розчиниться, можна обробити троянди.

Використовують також настій часнику. Він діє як профілактичний засіб від грибка. Потрібно пів кілограма зубців подрібнити, вносимо п’ять літрів теплої води й настояти протягом 2-3 годин. Потім настій переливають в іншу посудину, додають ще літр води. Потрібно 400 мілілітрів концентрованої речовини розвести у 10 літрах води.

Троянди можна також обробити попелом. Кілограм попелі слід розвести у 10 літрах гарячої води. Потім цей розчин має перебродити близько тижня. Після цього його проціджують й обробляють кущі троянд. Таку процедуру можна повторити 3-4 рази з перервами упродовж тижня.

На Львівщині фермер вирощує малину “мяо-мяо”


Залишити коментар