До кексів з кабачків можна додавати різну начинку

Повітряні, легкі, смачні кекси з кабачків гарні і гарячими, і холодними. Виходять вони ситними і дуже апетитними. Готуються вони дуже швидко з доступних інгредієнтів. Просто змішуємо компоненти і перекладаємо в формочки для випічки, а з начинкою можна експериментувати. Ми рекомендуємо використовувати ковбасу і твердий сир. Такі незвичайні кекси точно порадують всю сім’ю і розійдуться миттєво. Бон апетит!

Інгредієнти:

1,5 кг кабачка
250-400 г  борошна
4 яйця
3 зубчики часнику
1 ч. л. розпушувача
200 г ковбаси
200 г сиру твердого
сіль та перець на смак

Спосіб приготування:

Натираємо кабачки різних видів на великій тертці в окрему ємність. Віджимати сік з кабачків не потрібно. Далі додаємо часник, сіль, улюблені приправи, присипаємо перцем, вбиваємо яйця.

Борошно слід додавати в кілька етапів. Кладемо частина, перемішуємо і додаємо розпушувач. Якщо тісто виходить рідкуватим, додайте ще борошна. Викладаємо тісто в будь-як силіконові формочки (змащувати їх не треба).

За начинку ми будемо використовувати твердий сир і ковбасу, але це не жорстке правило. З начинкою можна експериментувати. Додавайте шинку, курячу грудку, в загальному, то, що ви більше любите.

Зверху кекси необхідно закрити тістом. Випікати їх слід при 180°C близько 25-30 хвилин. Готовність кексів обов’язково слід перевірити за допомогою дерев’яної шпажки або зубочистки. Усередині не повинно бути сирого тіста і паличка повинні виходити чистою.


Залишити коментар