На зиму грядки полуниці не вкривають

Багато садівників хоч раз, але чули поради про те, що перед зимівлею все листя на полуниці треба зрізати. Але чи варто робити цей агроприйом і чи не нашкодить він рослинам? Наприкінці літа – на початку осені – кожен садівник приділяє час полуниці. Потрібно встигнути її посадити та підготувати до зими.

Насамперед дачники приступають до обрізки листя, але чи потрібно його видаляти. Якщо листя у рослин здорове, його можна не обрізати. Більше того, листя допоможе полуниці перезимувати, захистивши кореневу систему від низьких температур, а точніше, прикривши собою, повідомляє телеграм-канал “СОДа”.

Весною полуниця починає прокидатися саме від кореневої системи, стан якої залежить від наявності листя. Коріння запасається харчуванням за рахунок осіннього листя, і навесні ягідний кущ почне прокидатися ще за 8-10 днів до того, як з’явиться на ньому нове листя. Але якщо на полуничних грядках влітку і навесні були помічені шкідники та хвороби, листя пошкоджені, то краще їх позбутися. Інакше ранньою весною на вас чекає повторення неприємної ситуації.

Спори та шкідники можуть перезимувати на кущиках, а навесні знову повернутися до свого звичайного заняття – шкідництва. Також важливе питання – чи потрібно вкривати полуницю на зиму. Полуниця відноситься до зимостійких рослин, які витримують зниження температури до мінус 25 градусів. Тому жодного укриття культура не потребує. 


Залишити коментар