Як позбутися гусені на городі

Гусінь здатна знищити весь урожай, якщо не зупинити її при першій появі. Ці шкідники не люблять гострі запахи, неприємні текстури і сильне освітлення. Також гусінь не селитиметься на дрібнонасіннєвих рослинах. Не любить вона і надмірно різкі запахи – лаванди, розмарину або м’яти, пише glavred.

Розкажемо про безпечні способи, як позбутися гусениць, щоб не нашкодити рослинам. Якщо йдеться про шкідливих гусениць на рослинах або в будинку, ось сім способів, як це зробити:

Мильний розчин

Розчиніть натуральне мило у воді та розбризкайте на рослини. Це може допомогти відлякати гусінь і ускладнити її пересування по рослині.

Перець і часник

Зробіть настій з меленого перцю, часнику та води. Потім розбризкайте його на рослини. Гострі запахи можуть відлякати гусениць і захистити рослини.

Цитрусові масла

Якщо ви цікавитеся, чим можна обприскати дерева від гусениць, то аромат цитрусових олій, наприклад, лимона або апельсина, може бути неприємним для гусениць. Розведіть трохи олії у воді і нанесіть на рослини.

Суміші рослин

Меліса, м’ята, лаванда, ялівець мають запахи, які можуть відлякувати комах, зокрема гусениць.

Натуральні біопрепарати

Існують біологічні препарати, наприклад, сольовий розчин від гусениць, який містить бактерії або віруси, специфічні для гусениць, і можуть допомогти контролювати їх популяцію. Також допомагає від гусениці на яблуні в павутині.

Фізичні бар’єри

Якщо захищаєте рослини, ви можете використовувати сітки або тканини, щоб запобігти доступу гусениць до рослин.

Залучення природних ворогів

Мабуть, це кращий засіб від гусениць. Створіть умови для залучення птахів, які харчуються гусеницями. Наприклад, встановіть годівниці для птахів поблизу рослин.

Іноді садівники помічають чорні гусениці на деревах. Способи боротьби проти них такі самі.


Залишити коментар