Пн. 29 Квітня 2024

Попит на молоко зростає

У серпні сировинний ринок активізувався — на початку місяця спостерігались точкові підняття закупівельної ціни сирого молока. Очевидно в середині серпня перегляди ціни будуть більш масові, повідомляє Інфагро.

Головною причиною зростання попиту на ринку виступає не експорт, як рік тому. Світові ціни біржових молочних товарів залишаються на низьких відмітках і не сприяють нарощуванню обсягів зовнішніх продажів. Імпорт також нецікавий через дорогі споживчі товари, які переважно потрапляють на українські полиці. Низькі обсяги імпорту сирів генерують попит на вітчизняну продукцію.

Саме сировари, поміж інших операторів, найбільш гучно заявляють про збільшення потреби в сирому молоці. Більше сирів, менше сировини для виробництва вершкового масла та інших жирних товарів (вершки, сметана).Спекотна погода прискорює сезонне зниження виробництва сирого молока, а низькі поточні запаси концентрованих кормів на фермах (новий сезон почнеться з жовтня) стримує також показники сухих речовин в сирому молоці.

Внутрішній баланс попиту та пропозиції майже повністю нівелював залежність від експорту, ціноутворення в даний момент відбувається виключно через тенденції наявні на українському ринку.


Залишити коментар