Основні правила зберігання цибулі

Цибулю важливо не лише виростити, а й зберегти. Часто ще до зими вона починає гнити або, навпаки, висихати. А це означає, що щось було зроблено не так.

Які помилки не можна припускати, щоб урожай цибулі зберігався до весни.

Напевно, багато хто з вас хоч раз, але чув пораду, що цибулю після збирання врожаю потрібно залишити на грядках для просихання. Але так чинити не варто.

Потрібно її відразу після викопування перенести в темне приміщення, що провітрюється, щоб урожай зберігався в теплі, але не на сонці.

Якщо ви зберігатимете цибулю у світлому приміщенні, то вона може втратити свій смак.

Також помилковим є обрізання корінців на цибулі та зняття верхнього шару лушпиння, яке відокремлюється. Досвідчені дачники не радять це робити, а ось що стосується висохлого пір’я, то тут ви маєте право чинити так, як вам хочеться. Або обрізати його, або заплести в косу.

Тривалість зберігання залежить від способу, який ви оберете. Так, наприклад, якщо ви фасуєте цибулю в сітки, їх потрібно зберігати в підвішеному стані. Якщо в ящиках, вони повинні мати отвори для вентиляції.

Слідкуйте, щоб вологість повітря в приміщенні, де зберігатимете свій врожай не перевищувала 70%, а температура повітря не була нижче 20 градусів.


Залишити коментар