Стародавній рецепт маківника

Обожнюєте маківники так само як і ми? Тоді ось вам стародавній рецепт! Маківник за ним – з яблуками, горішками та сухофруктами – виходить надзвичайно смачний та ароматний! Маківник – традиційна випічка української кухні. Кожна господиня має свій, перевірений рецепт цієї випічки, зазначають Патріоти України.

Інгредієнти:

 250 грамів сухого маку

5 штук сирих курячих яєць
150 грамів цукру
1 пачка ванільного цукру
300 грамів тертих яблук
100 грамів манки
1 чайна ложка соди
50 грамів вершкового масла
200 грамів сухофруктів
100 грамів волоських горіхів
цедра половини лимона
150 грамів шоколаду
50 грамів жирних вершків

Приготування:

Підготуйте для випічки форму розміром 30х18х8 сантиметрів.

Перетріть мак. Мак залийте водою в сотейнику, відправте на повільний вогонь та варіть при постійному помішуванні. Він буде готовим, коли випарується вся рідина. Охолодіть мак при кімнатній температурі.

Яблука натріть на грубій тертці. Відіжміть зайвий сік з м’якоті. Сухофрукти залийте окропом та залишіть на 10 хвилин. Процідіть їх та з’єднайте з цедрою лимона.

М’яке вершкове масло збивайте міксером та додавайте сирі жовтки. До масляної маси додайте мак, сухофрукти, яблука, соду, манку і горіхи. Ретельно перемішайте масу ложкою.

Окремо збийте білки з цукром та ванільним цукром. З’єднайте маси та перемішайте. Викладіть тісто у форму та випікайте в розігрітій духовці при 170 градусах 40 – 60 хвилин.


Залишити коментар