Підприємці можуть отримати по 4 000 євро

Гранти надаватимуться задля підтримки відновлення підприємницької діяльності на територіях України, що найбільше постраждали від бойових дій та були окуповані, а також щоб посилити стійкість мікробізнесу в інших регіонах України в умовах війни, що триває.

Підприємці можуть отримати до 4 000 євро в гривневому еквіваленті (приблизно 160 тис. грн) для відновлення господарської діяльності.

Фінансування можна використовувати на придбання обладнання, закупівлю сировини та матеріалів, виплату заробітної плати, орендну плату та інші нагальні господарські витрати.

Наприклад, можна залучити кошти на виготовлення м’яса, консервування риби, переробку картоплі, виробництво фруктових та овочевих соків, переробку молока, виробництво морозива, випікання хліба, виготовлення сухарів, макаронів цукру, чаю та кави, готових страв.

До програми можуть долучитися підприємства, які мають до 9 працівників у штаті та річний дохід до 2 млн євро, мають позитивну кредитну історію, не мають заборгованості перед бюджетом України, не отримували міжнародну технічну допомогу за період війни.

Переможців визначатимуть автоматично на рейтинговій основі на підставі таких основних критеріїв: рівня постраждалості від війни, потенціалу для відбудови та якості заходів з відновлення діяльності підприємства.

Фінансування буде розбите на три категорії.

Близько 250 грантів отримають найбільш постраждалі від війни області: Дніпропетровська, Донецька, Запорізька, Київська (окрім міста Київ), Луганська, Миколаївська, Сумська, Чернігівська, Харківська, Херсонська.

 

Ще стільки ж отримають підприємці з усіх інших регіонів України, окрім тимчасово окупованих.

Заповнити заяву можна на порталі Дія. Дізнатися деталі — на сторінці грантової хвилі.


Залишити коментар