Пн. 29 Квітня 2024

Огірки починають дорожчати

Тепличні комбінати України на поточному тижні знову підвищили відпускні ціни на огірки. Чергове подорожчання в даному сегменті виробники пояснюють обмеженою пропозицією тепличного огірка на ринку, оскільки реалізацію даної продукції на сьогодні ведуть лише поодинокі українські комбінати.

Про це повідомляють EastFruit.

Тільки з початку поточного тижня ціна на тепличний огірок в Україні зросла в середньому на 23%, і сьогодні стаціонарні комбінати пропонують до продажу дану продукцію по 20-25 грн/кг ($0,55-0,68/кг). При цьому продавці відзначають високий попит на огірок у розпал сезону, тоді як пропозиція цієї продукції з місцевих господарств залишається вельми обмеженою.

За словами самих виробників, різкі температурні перепади спровокували поширення хвороб огірка, що призводить до зниження вибірок у стаціонарних тепличних комбінатах. Зараз цю ситуацію погіршують спека і посуха. Водночас українські фермери, крім іншого, повідомляли про скорочення виробництва огірка відкритого ґрунту поточного року через проблеми з поливом.

Варто зазначити, що на сьогодні тепличний огірок в Україні вже коштує в середньому на 33% дорожче, ніж у середині серпня минулого року. Але ключові гравці ринку вважають це подорожчання тимчасовим явищем і сходяться на думці, що відпускні ціни на тепличні огірки почнуть знижуватися, щойно більшість стаціонарних комбінатів вийдуть на повну потужність.

Всесвітній день картоплі можуть визначити вже у вересні

 


Залишити коментар