У Німеччині зменшується виробництво мʼяса

Виробництво м’яса в Німеччині падає з 2017 року. Останні дані, опубліковані Федеральним статистичним управлінням (Destatis), показали, що кількість м’яса, виробленого на бойнях Німеччини в першій половині 2023 року, впала до 3,3 млн тонн — падіння на 5,9% порівняно з тим самим періодом 2022 року. У цьому контексті «вироблено» означає, що тварини були як вирощені, так і забиті в Німеччині.

Про це повідомляє Іamexpat.

Незважаючи на спад, у першій половині 2023 року тварин, вирощених у м’ясній промисловості Німеччини, все ще було забито у великих масштабах. За даними Destatis, за останні шість місяців галузь забила 367,5 млн тварин.

Німці схиляються до веганства та вегетаріанства, але вони все ще хочуть, щоб їхні бургери та стейки стали традиційною основною стравою. Всупереч загальній тенденції, на початку 2023 року кількість корів і телят, забитих у комерційній м’ясній промисловості Німеччини, зросла на 0,9% порівняно з тим самим періодом 2022 року, що склало 1,4 млн голів великої рогатої худоби.

Що стосується курей, курчат та іншої домашньої птиці, то картина дещо інша. Хоча виробництво м’яса птиці скоротилося в 2023 році, воно залишалося стабільно високим зі зниженням лише на 0,1%. Протягом усього року Німеччина забила 770 900 тонн свійської птиці.

В Україні зʼявиться українсько-італійський сухий порт


Залишити коментар