Нд. 28 Квітня 2024

На Чернігівщині вирощують чорні абрикоси

Носівська селекційно-дослідна станція у Чернігівській області на дослідній ділянці  вирощує абрикоси їх гібриди, персики, нектарини, аличу та сливи. А також основну культуру – яблука.

Установа має 4 га яблуневого саду, закладеного у 2018 році. Один гектар відведено під кісточкові.

«У цьому році велика проблема з абрикосами, бо на початку червня були приморозки, сад трохи постраждав, врожай є, але невеликий, – розповіла наукова співробітниця Носівської селекційно-дослідної станції Світлана Злобінцева. – А ось слива та алича взагалі не постраждали».

Перші кісточкові заклали у 2017 році, а два роки тому, перед війною, досадили ділянку персиками, нектаринами та сливами.

«Ось – дворічний персик «Ред хевен», але ми називаємо його директорський, оскільки до нас завезла його Наталія Миколаївна, – показує на дерево рясно вкрите плодами науковиця. – Плід у цього персика жовтий і дуже соковитий. – Є рядок нектарину, рядочок новинки – сорт Чорний Принц – абрикос, схрещений із сливою та аличею».

Масовий врожай від молодих дерев тут очікують на наступний рік, але вже минулого року персики з Носівської СДС активно продавали в Носівці.

Цукровий завод на Волині обладнають сучасними очисними спорудами


Залишити коментар