Пн. 29 Квітня 2024

Алкоголь значно здорожчає

Мінімальні ціни на алкогольну продукцію в Україні не переглядалися з 2017 року і вже не відповідають реальним витратам на її виготовлення та реалізацію. Через це скарбниця недоотримує податки, а в продажу з’являється фальсифікат. Про це заявили в прес-службі Мінекономрозвитку на сайті відомства, пише agronews.ua.

Там зазначили, що найближчим часом відбудеться підвищення мінімальних оптово-відпускних і роздрібних цін на окремі види алкогольних напоїв.

Сьогодні розмір мінімальної вартості, на думку відомства, не відповідає реальним витратам на виробництво та реалізацію алкогольних напоїв на ринку, – пояснили в Мінекономрозвитку.

Вказується, що нова ціна має враховувати підвищення цін на енергоресурси, комплектуючі, сировину та працю працівників сфери.

Зокрема, уряд пропонує підвищити роздрібні ціни на горілку та лікеро-горілчані вироби на 14,0-19,41%; віскі, ром і джин – на 6,5-6,6%; коньяк (бренді) – на 12,3-29,1%; вина з додаванням спирту, ігристі – на 7,1-13,3%. Якщо перегляд цін відбудеться, то найдешевша горілка в Україні (пляшка 0,5 літрів) коштуватиме 101 гривню.

У міністерстві вважають, що підвищення мінімальних цін на алкоголь збільшить надходження до державного та місцевого бюджетів у розмірі близько 500 млн грн.

У програмі “Доступні кредити” лідирують три регіони України


Залишити коментар