Як не варто зберігати картоплю

Далеко не кожне, навіть прохолодне місце підходить для довгострокового зберігання картоплі. Ідеальне місце, щоб зберігати картоплю, ‒ темне й прохолодне. Натомість у холодильнику картопля довго не зберігатиметься. Справа в тому, що низька температура та висока вологість можуть спровокувати утворення цукрів у картоплі. Це призведе до зміни смаку та текстури.

Не варто також тримати картоплю у сонячному місці. Адже прямий доступ до сонячного світла може призвести до зеленіння картоплі та утворення соланіну, отруйної речовини. У такому випадку картопля стане небезпечною для вживання, пише Gazeta.ua.

У закритому вологому просторі картоплю також не можна тримати. Це сприятиме розвитку грибків та цвілі. Не рекомендують зберігати картоплю й поруч з цибулею. Гази, які виділяє цибуля, можуть сприяти передчасному проростанню картоплі.

Слід також уникати зберігання картоплі поблизу джерел тепла, наприклад, біля плит або радіаторів. Тоді картопля швидше проростатиме й втрачатиме якість.

Натомість найкраще зберігати картоплю у вентильованих контейнерах. Там повітря може вільно циркулювати навколо коренеплодів і запобігати накопиченню вологи.


Залишити коментар