Аграрії США сподіваються на неочікуваний врожай кукурудзи

Урожай кукурудзи в США може стати другим за величиною в історії, оскільки дощі в липні підтримали врожай на його критичній фазі розвитку, компенсуючи сухі умови на початку сезону та спекотні літні температури. Про це кажуть аналітики та фермери.

Високий урожай збільшить внутрішні запаси, які, як очікується, зростуть, оскільки попит на експорт кукурудзи зі США зменшиться через високий врожай у Бразилії.

За словами фермерів, посухостійкі гени та інші вдосконалення генетично модифікованої кукурудзи дозволили цій культурі витримати сильну посуху на більшій частині Середнього Заходу, повідомляє Reuters. Аналітики очікують, що уряд США у щомісячному звіті, який має бути представлений 11 серпня, знизить свій прогноз внутрішнього виробництва кукурудзи цього року до 15,135 млрд бушелів (384,4 млн тонн) з рекордно високих 15,320 млрд бушелів (389,1 млн тонн) в липні.

За попередні 30 років оцінки врожаю кукурудзи в липні підвищувалися лише шість разів.

Але рання посушливість все одно призведе до певного гальмування врожайності, кажуть фермери та аналітики, і рейтинги від хороших до відмінних 55% 30 липня були найнижчими для цієї пори року з часів великої посухи 2012 року.

 

 


Залишити коментар